Kan du aldrig finde noget tøj at tage på, når du skal til fest, og har du helt opgivet? Måske er du begyndt ikke at tage til fester, fordi du er flov over din krop og ikke lige kan passe en størrelse 36.
Eller også er du blevet helt ligeglad med dit udseende, og tager bare noget på, som du kan passe.

Det er en trist udvikling, men det er virkeligheden for rigtig mange kvinder. Flere og flere kvinder skammer sig over deres kroppe uanset, hvor store eller små de er men dem, der er hårdest ramt er stadigvæk kvinder, der bliver kategoriserert som store. De hader at de skal gå i såkaldt xl tøj.

I dag bliver man som fingeregel kategoriseret som stor, når man bruger en størrelse 42 og derover. Når man bruger en størrelse 42 har man typisk et brystmål på 100 cm, et taljemål på 85 cm og et hoftemål på 108 cm og skal derfor finde plus size kjoler, bukser osv. Rigtig mange kvinder har denne størrelse eller større, men det gør dem altså ikke mindre smukke, som mange desværre tror.

Nutidens skønhedsideal er helt fordrejet. Vi hører dagligt, om slankekure, slankeprodukter, slankepiller og flere og flere slankeprogrammer dukker op.
Selvfølgelig er det klart, at der er fokus på fedme og fedmerelaterede sygdomme, og som udviklingen ser ud nu, bliver vi stadigvæk større og større og det kan selvfølgelig have nogle sundhedsmæssige følger.
Det skal vi selvfølgelig vidt muligt væk fra, men det handler om en balancegang, men fordi man vejer nogle kilo for meget og er kategoriseret som “stor”, behøver man ikke at have større risiko for fedmerelaterede sygdomme, og man er ikke grim.

Marilyn Monroe som var 50ernes skøndhedsideal var en kvinde, der brugte størrelse 42-44 og ville i dag blive kategoriseret som stor. Hun var en smuk kvinde med frodige former, men havde hun levet i dag, havde hun nok ikke været på forsiden af diverse magasiner men derimod blive forvist til at gå i kjoler til store kvinder.
Pointen er at man sagtens kan være smuk og gå i smart og lækkert tøj, selvom man bliver kategoriseret som stor i nutidens verden.
Faktisk er det utroligt vigtigt, at man lærer at elske sig selv og accepterer sig selv, som den du er. Du vil ikke blive et andet menneske, fordi du bruger en størrelse 36 i stedet for 46. Du er stadigvæk den samme skønne kvinde.

Derfor må du altså i gang med at forkæle dig selv og vise din krop frem. Find noget smarte festkjoler til store piger, og vis at du er glad for din krop. Det smitter og du vil se, at du bliver et gladere menneske, hvis du begynder at tænke mere på dig selv og din krop.
På internettet kan man finde masser af flotte kjoler i store størrelser, som vil se rigtig godt ud på din krop. Der findes også masser af fysiske forretninger, der forhandler flotte gallakjoler til store piger, men det kan nogle gange være mere trygt og overskueligt at finde på internettet.
Her finder du også nogle præcise måleguider, så du er sikker på, at få den rigtige størrelse.
Skal du til fest og vil gerne have en lækker kjole, der kan fremhæve din pæne krop så søg på ord som kjoler til store damer, eller festkjoler til store kvinder, og du finde en masse smart tøj. Vær glad for din krop og accepter dig selv for den du er!

Find en frisør i aarhus her