Tro det eller ej, men der er rigtig mange kvinder, der aflyser festaftaler, fordi de er flove over deres krop og ikke kan finde noget tøj, de synes klæder dem, fordi de har en smule ekstra kilo på sidebenene. Nogle undgår helt fester og sociale arrangementer.
Eller også kommer de i det samme kedelige outfit, de altid har på og føler sig egentlig ikke godt tilpas, selvom der findes rigtig mange pæne festkjoler til store piger.

Sådan er der mange, der har det, og det er sørgeligt. Endda fordi, der findes masser af pænt festtøj til store kvinder. Det handler bare om at lede og lede de rigtige steder.
Èn af årsagerne dertil er samfundets skøndhedsidealer. Vi hører hver dag om hvor usundt, det er at være overvægtig, og over alt møder vi reklamer for slankekure.
Desuden bliver modellerne tyndere og tyndere, og de mest kendte butikker fører ikke selskabstøj i store størrelser, og det gør det ikke ligefrem nemmere.
Der er ikke særligt mange modeblade, hvor modellerne på forsiden eller indeni er større end en størrelse 34, og sådan ser en “normal” kvinde altså ikke ud.

Hvorfor skal samfundet bestemme, hvad skønhed er? Det er ikke særlig mange år siden, at det var smukt og værdsat at have lidt ekstra kilo på sidebenene. Det betød at kvinderne var fødedygtige og jo flere former en kvinde havde- des bedre. Marilyn Monroe som var et skønhedsideal i 50erne og brugte en størrelse 44, var den kvinde, som alle ønskede at ligne! En størrelse 44 i dag bliver betragtet som en stor størrelse, og Marilyn Monroe ville således ikke kunne gå i særligt mange “almindelige” tøjbutikker i dag og finde tøj. Næh hun skulle derimod gå i kjoler til store kvinder, og ville nok aldrig kunne blive model.

Pointen er at samfundets skøndhedsideal ændrer sig hele tiden, men det gør ikke det enkelte menneske grimmere eller smukkere. Man kan sagtens være smuk uanset, om man bruger en størrelse 34 eller 44. Det handler om at udstråle skønhed. For at udstråle skønhed, skal man være glad for sig selv og sin krop og acceptere, hvem man er.
Gør noget ud af dig selv og nyd dig selv. Lad være med at gå så meget op i at du skal lede efter festkjoler til store kvinder eller gallakjoler til store piger.

Internettet kan være din bedste ven, da du her finder det største udvalg af selskabstøj i store størrelser eller almindeligt hverdagstøj i store størrelser. Det kan være, det giver dig en større tryghed at søge her, eller også virker det bare meget mere overskueligt.
Man kan endda også finde meget tøj, der ikke koster så meget, og derfor også en masse billige festkjoler, hvis man mangler en masse, men ikke lige har så mange penge.
Så stop med at gemme dig selv væk. Skønheden kommer indefra og ud, og tror du selv på, at du er smuk gør andre det også. Find noget lækkert tøj, som klæder dig. Der er masser af vælge imellem. Vil du være ekstra flot, kan du finde smukke gallakjoler til store kvinder, hvis du leder rundt på internettet. Så ligner du én million og størrelsen er ligegyldig.