Som århundrede er gået har mennesket konstant udviklet sig. Vi er ikke kun blevet klogere, men vi er i den grad også blevet større både højde-mæssigt og vægt-mæssigt. Det betyder altså, at gennemsnitshøjden for en kvinde og en mand er stigende. Kigger vi på de gamle huse, som nogle folk endda stadigvæk bor i, vil mange af os ikke kunne stå oprejst inden fordi der ikke er særlig højt til loftet. Ja, selv vores fødder bliver større, og det gælder altså for både mænd og kvinder.

I dag er gennemsnitsstørrelsen for sko til kvinder 39, 40 mens at det for få år tilbage var 37-38.
Statens institut for Folkesundhed har fundet ud af at kvinders fødder er vokset med 1,2 cm siden 1987 og mænds fødder er endda vokset med hele 2,2 cm. Det er altså gået stærkt, og hvis udviklingen fortsætter har de næste generationer enorme store fødder sammenlignet med os, men det virker alligevel ikke til at der kommer flere damesko i store størrelser, og at mange er ikke rigtig klar over gennemsnitsstørrelserne. Det gør at mange kvinder ikke føler sig feminine, fordi de har store fødder, og de vil måske slet ikke gå i flade sko, fordi de føler, at deres skostørrelse så bliver afsløret. De er bare ikke helt klar over. hvor mange andre kvinder, der faktisk også skal store skostørrelser. Havde “almindelige” skoforretninger nu haft sko i store størrelser til kvinder som fast sortiment, ville der nok heller ikke være ligeså mange kvinder, der vil være påvirket af deres skostørrelse i forhold til i dag, hvor de skal kigge i specialforretninger eller gå på internettet.

Faktisk har rigtig mange kvinder med store fødder svært ved at finde store damesko, og bliver nødt til at gå i herresko, og det er virkelig synd og antallet er støt stigende. I dag har man store fødder som kvinder når man bruger damesko str 43 og derover (selvom denne grænse egentlig burde være rykket mere taget kvinders gennemsnitsstørrelse i betragtning). De senere år er der dog sket noget, da flere forhandlere efterhånden har erkendt, at der er et stort marked for store sko, og mange producenter laver da også sko i større og større størrelser, så ledes at det ikke længere er helt umuligt at finde store sko til kvinder eller store sko til mænd. Der findes få specialbutikker i visse byer med sko til store fødder, men de kan være svære at finde, og nogle kvinder er flove over deres skostørrelser og har ikke lyst til at gå ind i en butik og reklamere med deres store fødder.

Internettet er dog i dag vores redning. Inden for få sekunder kan man via google, yahoo eller en anden søgemaskine finde frem til en masse online skoforretninger der forhandler sko i store størrelser. Det er både nemt og bekvemt på denne måde.

Som i kan læse er vi alle sammen blevet lidt større, højere og har fået større fødder. Derfor er der altså intet at skamme sig over, fordi man som kvinde har behov for “store sko til damer”